نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی مازندران و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با محوریت امضا تفاهمنامه همکاری فی مابین در روز چهارشنبه مورخ 1403/01/29 در دفتر ریاست دانشگاه با حضور ریاست و مدیران ارشد دو مجموعه برگزار گردید.
جناب آقای دکتر فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن خیر مقدم و تاکید بر بر لزوم همکاری هر چه بیشتر میان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: در حوزه دانش بنیان اقداماتی انجام شد و بخشی از نیازها همچنان باقی است که لازم است در این خصوص افزایش تعامل میان دانشگاه و صنعت صورت گیرد و این تعامل بسیار ارزشمند است.
جناب آقای دکتر ابراهیم نژاد اذعان نمودند دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال گذشته رتبه قابل توجهی در حوزه فناوری کسب نموده است. ایشان در ادامه عنوان نمودند که دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه تلاش هایی را در برقرای تعامل با ادارات مهم استان و شناسایی اولویت های پژوهشی آنان آغاز نموده است که با توجه به وجود توانمندی و پتانسیل های مناسب در دانشگاه می توان با انعقاد تفاهم نامه و قراردادهای همکاری از این مهم بهره برد.
سرکار خانم دکتر یزدیان، مسئول دفتر ارتباط با صنعت به ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت و عملکرد این دفتر با توجه به حرکت دانشگاه ها به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم پرداختند. ایشان همچنین از همراهی و همکاری اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره صمت در نشست های پیشین و تهیه پیش نویس اولیه تفاهم نامه فی ما بین قدردانی نمودند.
جناب آقای دکتر رفیعی، مدیر ارتباطات این معاونت نیز پیشنهاداتی در خصوص ایجاد صندوق پژوهش محور مشترک بین دانشگاه و اداره کل صمت استان مطرح نمودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: برای دانشگاه نسل ۳ باید ثروت آفرین باشیم و برای دانشگاه نسل ۴ باید اجتماع محور باشیم و چون امسال بنام جهش نامگذاری شده است میخواهیم به سمت دانشگاه نسل چهارم حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به تولید مطلوب محصولات دانشبنیان در دانشگاه توسط جوانان نخبه، متذکر شد: تجاریسازی محصولات و داروهای دانشبنیان دانشگاه یکی از اموری است که قطعا سازمان صمت مازندران میتواند بسیار کمککار و تسریعدهنده امور تجاری سازی این محصولات باشد و در واقع یکی از مطالبات و انتظار ما در این تفاهمنامه است.
این مسئول تصریح کرد: باید بنحوی عمل کنیم که دانشگاه، صنعت، اجتماع، افراد و مردم همگی نفع ببرند و خوشبختانه این بستر وجود دارد و اراده و ایدههای مشترکی میان دو دستگاه وجود دارد و قطعا اتفاقات و افقهای خوبی برای مردم و استان رقم خواهد خورد.
جناب آقای نادعلی کهنسال مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران نیز در این دیدار با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران در تمامی عرصهها سهیم است و موضوع بهداشت و سلامت در دنیای امروز یک الویت است؛ اظهار کرد: امروزه علم و دانش و پژوهش به یک محور مبدل شده است و بسیاری از صنایع استان به سمت دانش بنیان حرکت کردهاند.
مدیرکل سازمان صمت مازندران با بیان اينکه در همین راستا تاکنون ۴ تفاهمنامه با ۴ دانشگاه انعقاد کردیم؛ خاطرنشان کرد: انعقاد این تفاهمنامه در همین راستا است و زمانی موثر خواهد بود که این تفاهمنامهها عملیاتی شوند.
این مسئول ادامه داد: ما در دو صورت میتوانیم حرکت کنیم که موضوع اول استفاده از موضوعات دانشبنیانی و استفاده از نخبگان این عرصه و نیز استفاده از داروهای دانشبنیان در نمايشگاههای صنعت است و موضوع دوم، استفاده از دانشجویان علاقمند دانشگاه در بخش صنعت است.
جناب آقای دکتر کهنسال با بیان اینکه نگاه و توجه ما تولید محصولات صادرات محور و کیفی است، اذعان کرد: یک واحد تولید دندانپزشکی در مرزنآباد چالوس داریم که محصولات تجهیزات این واحد در خاورمیانه نمونه است اما در استان ناشناخته است.
جناب آقای مهندس کهنسال تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران نقش اساسی در پای کار آوردن بیش از ۲۰۸ هزار واحد صنفی بخش اصناف استان در تولید و توزیع کالا دارد که باید از این ظرفیت نیز بهره ببریم.
مدیرکل سازمان صمت مازندران متذکر شد: سازمان صمت مازندران آمادگی مشارکت و همکاری در معرفی سرمایهگذار، جذب نیرو از دانشجویان، جذب سرمایهگذار و فعالیتهای دانشبنیان با دانشگاه علوم پزشکی مازندران را دارد.
جناب آقای مهندس اکبری، مدیر اداره آموزش، پژوهش و فناوری اداره صمت استان از تلاش های دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه از برقرای ارتباط موثر این دفتر با اداره کل صمت استان تشکر نموده و همچنین اذعان داشتند که این سازمان آمادگی هرگونه همکاری با اجرای برنامه سمپوزیوم مسیر صنعت با دانشگاه علوم پزشکی را دارا می باشد.